
Official Interpretation Issued by the USMS Rules Committee 
Event Limits in USMS and USA Swimming Meets 

 
Rule 102.6 says that a swimmer may compete in not more than six individual events per day when events 
are conducted in a timed finals format.  
 
When competing in a USMS sanctioned meet, the daily event limit is determined by considering all events, 
conforming and non-conforming, swum at any USMS sanctioned meet on the same day. Events swum at 
USA Swimming sanctioned meets or at other recognized meets do not count towards the daily limit.  
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